Egyik nap azon kaptam magam, hogy ennék valami kakaósat. Valami nagyon csokisat, amivel nem kell sokáig bíbelődni, és természetesen nem tartalmaz cukrot, fehér lisztet és tejet. Régebben olvastam már az extra gyors mikróban elkészíthető süteményekről, így egy kis kutakodàs után a saját életmódomhoz igazítva kreáltam egy receptet.

Hozzávalók: (1 süteményhez)

  • 20 g zabpehelyliszt
  • 4 g holland kakaópor
  • 1 evőkanál eritrit
  • 10 g dió
  • 10 g eritrites étcsoki (bioboltban kapható)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 15 ml mandulatej
  • nagyobb csipet szódabikarbóna
  • kevés reszelt citromhéj

Clipboard02w3

 

 Szuper könnyű elkészítés:

Nincs más tennivaló, mint a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, eritritet, szódabikarbónát, kakaóport és a citromhéjat egy tálba önteni, és összekeverni. A csokit és a diót a felaprítást követően a mandulatejjel és a kókuszolajjal együtt a tésztához öntjük. Az egészet jól összedolgozzuk, míg egy sűrű masszát nem kapunk. Az egész masszát egy kókuszolajjal kikent bögrébe kanalazzuk, és 3 perce a mikróba tesszük a legmagasabb fokozaton. Vigyázat! Nagyon tömény és laktató 🙂

Tápérték:

  • kcal: 275
  • szénhidrát: 18,8 g
  • fehérje: 4 g
  • zsír: 20,3 g

Hogyan csökkenthető a recept zsírtartalma?

Ennek a receptnek a dió, az étcsoki, és a kókuszolaj miatt, elég magas lett a zsírtartalma. Jó zsírokat tartalmaz ugyan, melyek kedvező hatással vannak a szervezetre, de egy ilyen sütemény elfogyasztása után nekem már figyelnem kell arra, hogy a nap hátralévő részében kevésbé zsíros ételeket fogyasszak.

A zsírtartalom csökkentése végett kipróbáltam ezt a receptet úgy is, hogy a dió helyett 3 dkg kókuszreszeléket használtam.

Kókuszos változat tápértéke:

  • kcal: 210
  • szénhidrát: 18,7 g
  • fehérje: 3,7 g
  • zsír: 14,2 g

Keverhetünk a tésztánkhoz mandulát, aszalt gyümölcsöket, mákot, vagy amihez éppen kedvünk van. Az fontos, hogy az aszalt gyümölcsökkel jóval magasabb lesz a szénhidrát tartalom.

Figyelem! Nem ismerem mindenkinek az emésztését, alkatát, anyagcsere-típusát. Nem minden étel jó mindenkinek. Ezért az én receptem is csak ajánlás, Neked kell kitapasztalni, hogy számodra megfelelő-e.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ