Sziasztok!

Bizony, rohan az idő, és ez akkor tűnik fel igazán, amikor valamelyik gyerkőc szülinapját ünnepeljük.

Tegnap ilyen jeles napunk volt, Csanikám 6 éves lett, ősztől pedig megy iskolába. Elgondolkodtam tegnap, hogy hova is tűnt el így 6 év?? Hiszen még csak most született, ma pedig már az iskolatáskát és a tolltartót válogatjuk neki!

Nem igazán szoktam babás alkotásokat készíteni, de ez a mostani élmény mégis ebbe az irányba vitt. A képeket még a kórházban készítettem Csanikámról a születésekor. Szerettem volna megörökíteni valahogyan az idő múlását, így hát leültem, és hagytam, hogy az érzések vigyenek. Nem gondolkodtam, csak pakoltam a díszítőket és festettem.

A vászonra mindenképpen szerettem volna egy rozsda réteget, ezért először egy barkácsboltban kapható stukkó spray-vel kialakítottam a textúrált felületet. Ezt az anyagot falak javításához szokták használni, kicsit olyan, mint a folyékony tapéta. Viszonylag gyorsan szárad és nagyon jól lehet rá festeni.

Amikor ezzel megvoltam, felragasztottam a Mitform és Finnabair fém díszeket, majd ezek is kaptak egy picit a folyékony stukkóból.

Ezután a festékek felhordása következett. Az egész vásznat lealapoztam fekete, majd fehér gesso-val.  Az Artisan porokkal kialakítottam az árnyékos részeket a fém díszítők széleinél, illetve a fogaskerekek mélyedéseiben. A porokat vízzel vittem fel és mostam össze. Következő lépésben a folyékony akrilokat vittem fel: umber, burnt sienna, tiger orange és carmine és avocado green. Mindig a sötétebb színtől haladtam a világos felé, és vízzel is összemostam őket. Ezeket a színeket kb 3 rétegben vittem fel, a rétegek között szárítottam.

A vászon sima felületein és a fém kütyükön a kék színű akrilt használtam, ezt is alaposan felvizezve. A kék alapra ezután ugyanazokat a színeket vittem fel, mint a rozsdás részekre.

Teljes száradást követően waxot vittem fel az ujjammal. A wax rétegre néhol még festettem tiger orange és az arany színű akrillal is. A fotók hátterénél csak a kék és az arany színű festéket használtam.

Végül szóródíszeket is használtam: mikrogyöngyöt, csillámot és csillag alakú konfettit.

Remélem, ti is kipróbáljátok a rozsdás effekt létrehozását! Jó alkotást!

Andi

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ