Havi Folklór kihívásunk megdolgoztatott Minket is -engem mindenképpen- rendesen.

Nekem a téma kapcsán elsőként Petrám ovis ballagása jutott eszembe, hiszen akkor egy falusi lakodalmast adtak elő népviseletben az iskolánk színpadán, majd ezt követően az óvodában folytatódott a csodaszép, és sírós ovis műsor, búcsúzás a szeretett ovinktól, óvónéniktől, dadustól.

Mivel Vanda ballagása is most lenne esedékes (ez a mostani helyzet nem tudom mit enged…) többször megnéztük a videót és a fényképeket is. Sírtam is, mert imádtam azokat az éveket, a talpaesett kis színésznőmet és azért is, hogy most a kisebbik kimarad minden ilyen szép emlékből, …

Sok-sok kedvenc közül ezt az oviba átvonulós, óvónéni kezét fogós képet választottam. Mindenképpen szerettem volna, hogy a hímzés eleme is megjelenjen, ezért hímzőrámába foglaltam a történetet és elrejtettem itt-ott hímző fonalat is és picit a varrógépemmel varrtam a fénykép szélein. (Bocsi, de nem volt lelki erőm hímezni 😉 és anyukám sok-sok munkával készített terítőit sem vágnám szét.) A rámát fehér gessoval és repesztőpasztával festettem, és meghagytam az eredeti természetességét is.

A motívumokat vágógépem segítségével készítettem. Alapot vízfestékkel, és mistekkel és szivárványporokkal színeztem. A ráma köré stencillel vittem fel a mintákat: nagyon örültem, hogy a kezembe akadt Tim Holtz mesés csipkés stencilje, ami a riselt terítők mintáját juttatja eszembe. Kis bélyegzés, golyós díszek, pár csepp nuvo gyöngy, pausz csíkokra írott emlékek… és kész.

Szóval hímeztem-hámoztam és ezt az oldalt készítettem.

Reméltem Ti is alkottok a kihívásra, gyertek és mutassátok meg!

Felhasznált termékek:

A képhez tartozó alt jellemző üres; dt_tag_negyzeteskep_SZM-300x300.jpg a fájlnév


Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

A képhez tartozó alt jellemző üres; FB_IMG_1553443488456-300x300.jpg a fájlnév

Facebook csoportunk: kattints ide!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ