KIK VAGYUNK?


Réti Virág

Réti Virág

733893_10200459621964200_2122332895_n_ff

Témaköreim: scrapbook, mixed media technikák, art journal, altered art, utazás

UFO vagyok.

Mit is jelent ez?

Az UFO egy azonosítatlan repülő tárgy. Így érzem magam a világban. Egy dolog azonban megkülönböztet a földönkívüliektől. Nem tudok repülni.

Tehát ki vagyok én?

Réti Virág vagyok, egy UFO.

Tökéletes gyermek és felnőttkorom volt. Mindenem megadatatott, ami után sokak vágynak és soha nem kaphatják meg. A szüleim megteremtettek nekem mindent, amiről egy gyermek csak álmodhat. A szeretetteli családi légkört, az átgondolt nevelést, az anyagi jólétet és ezáltal minden lehetőséget az életben, az élethez. Felnőttként felépítettem a saját életemet, az egzisztenciámat. Sokat küzdöttem és harcoltam, hogy bizonyítsak. Magamnak és másoknak…

Egy dolgot felejtettem el.
Élni és megtanulni repülni…

Eddig az élet szállt el mellettem, most azonban repülni tanulok. Lehet, hogy földönkívüli maradok, de nem mindegy, hogy azt földhöz ragadtan álmodozva és vágyakozva teszem, vagy meg is valósítom önmagam. Erről mindig Dumbledore professzor egy mondata jut eszembe, mikor Harry Potter belenéz Edevis tükrébe, amely mindenkinek megmutatja a legmélyebb vágyait:

„Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.”

Mindehhez elég, ha én megismerem önmagam, megtalálom azt az utat, amelyet végig is tudok repülni. Lehet, hogy néha le fogok térni a kijelölt ösvényről. Lehet, hogy változik az úticél, de ha egyszer felszállok, akkor én repülök a világ felett és nem a világ repül mellettem, mindig leelőzve engem.

Soha nem tartottam magam kreatív embernek, nem nagyon voltak kézműves hobbijaim korábban, de pár éve találkoztam a scrapbookkal és minden megváltozott. Ma már együtt tanulunk repülni. Rengeteg új embert ismertem meg, egy közösség tagja lettem. Ez a hobbi rávilágított a mindennapok szépségeire, hiszen az emlékeimet és az élményeimet dolgozom fel általa. Az alkotás során újraélem azokat a pillanatokat, amelyek boldoggá tesznek, így nem tudok elmenni mellettük, nem tudom nem észrevenni őket.

Szárnyalok velük együtt.
újra és újra…

Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy segítsünk megtalálni az utat és megtanulni a repülést! Nem a mi utunkon kell szárnyalnod és nem a mi csészealjunkat kell használnod! Meg kell találnod a saját csapásodat, a saját technikádat és a saját járművedet! Mi csak mankót nyújtunk és inspirációt adunk az útkeresőknek!

Gyere és utazz velünk!

Mucsi Bea

Mucsi Bea

IMG_5020.3

Témaköreim: scrapbook, mini albumok

Mindenki élete –vagy legalábbis életének egy része– egy tündérmese… Ezekre a “fejezetekre” szívesen emlékszünk vissza, szeretjük elővenni az ezekről készült képeket és beszélgetni róluk. Scrapbook alkotásaimmal arra törekszem, hogy ezeket a tündérmeséket egy albumba (képkeretbe/képeslapba/naptárba, stb.) zárjam, hogy aztán elővéve újra mosolyt csaljanak az arcunkra.

2013-ban megtörtént életem legcsodálatosabb dologa: megszületett kislányom, Hanna.

Természetesen rengetegszer kattant a fényképezőgép, dokumentálva lett minden jelentős, vagy akár hétköznapi pillanat. Eddig is fontosak voltak számomra fotók, hiszen azok segítenek nekünk később az emlékezésre, de Hanna óta kiemelt szerepet kaptak. A jól sikerült fényképeket sajnáltam kizárólag a számítógépen tárolni, szerettem volna kézbe fogni őket, egy szép albumban lapozgatni. Itt újra előjött a kreativitás iránt oly erősen érdeklődő énem és eszembe jutottak a korábbi scrapbookos próbálkozásaim. Újrakezdtem és ezúttal nem hagytam annyiban. GYED alatt volt alkalmam beleásni magam ebbe a hobbiba és ezzel együtt megtalálni és kifejezni önmagam. A tanfolyamok, workshopok segítségével folyamatosan mélyítem a tudásomat, mert itt aztán mindig van mit tanulni. Napi szinten bújom a témával kapcsolatos belföldi és külföldi oldalakat, blogokat, hogy naprakész legyek és minél több inspirációt szerezzek. Mára az életem szerves részévé vált a scrapbookozás. Nincs olyan nap, hogy ne foglalkoznék vele, ha csak egy kicsit is…

Egy fotó önmagában is nagyon sok mindent mesél.

A fényképek hordozta történéseket a scrapbookingban tovább tudjuk hangsúlyozni. Elrejthetünk benne kommenteket, leírásokat, jókívánságokat, emlékeket. A díszítőelemekkel kifejezhetjük a képpel kapcsolatos érzéseinket, hangulatunkat (lehet akár az egy apró szívecske, vagy a naplementét idéző háttér papír, stb.), saját vagy a megrendelő/ajándékozott stílusára szabhatjuk egész albumunk kinézetét ezzel is egyedivé téve azt.

Mindezzel kézzelfoghatóvá tesszük múltunkat és Jelenünket…

Tóth Szilvia

Tóth Szilvia

IMG_3520-ff

Témaköreim: scrapbook, mixed media technikák, albumok

Egész eddigi életemet végigkísérte valamilyen kézműves tevékenység. Gyöngyfűzés, gipszöntés, festés, rajzolás… mikor mi adódott éppen, de egyik “szerelem” sem bizonyult tartósnak, mígnem 2009-ben rá nem találtam a scrapbookra. Először a digitális formájával ismerkedtem meg, majd a hagyományos változat is megfertőzött 2012-ben. Hogy miért imádom még mindig? Mert kimeríthetetlenül változatos! Lehet lágy, nőies és kissé túlzó, mint a shabby chic, egyszerű és lényegre törő, mint a minimál, férfias és erőteljes, mint a steampunk vagy a grunge és izgalmas, változatos, kísérletező, mint a mixed media.
Szeretek kísérletezni és kimondottan élvezem, hogy kipróbálhatom és kifejezhetem magam a stílusok kavalkádjában.

Azt hiszem, ami a legjobban jellemez engem, az pontosan ez: a kísérletezés.

Felfedezni, megismerni új technikákat, és a különböző stílusokban használni őket. Nem sikerül elsőre? Nem baj. Van egy kedvenc mondásom, amit a barátnőmtől tanultam: “Pont így akartam.” Érdemes megjegyezni és gyakorolni. Nagyon sokszor előfordult már velem, hogy egy félkész alkotást a kukába akartam dobni, mert “elrontottam”. Az hogy végül nem tettem, néhány befejezetlen munkát és még több kedvenc művet eredményezett. Ha bárki csak egyetlen tanácsot kérne tőlem, az nem is lehetne más: merj belevágni, kísérletezni és ne félj újat tanulni!

Bár nem állok két lábbal a földön, nem is akarok.

Ez vagyok én 🙂

Gencsi Eszter

Gencsi Eszter

IMG_8796

Témaköreim: scrapbook, mixed media technikák, albumok, kreatív hobbi

Mit is mondhatnék magamról? Erre az oldalra fel sem férne.
Egyik legfőbb jellemzőm az energia. Folyamatosan 150%-on pörög az életem és sosem állok meg. Talán néha aludni. Rengeteg dolgom van az életben és azt hiszem rosszul számolták ki az időt, hogy csak 24 órát tettek bele egy napba…

Gyerek korom óta elvarázsoltak a papírok.

Most már tudom, hogy scrapbookoztam, de gyerekként is mindig azt mondtam mindenkinek, hogy az én játékom az egy papír egy olló és ragasztó. Hogy hogyan is indultam el az úton? Nem tudom… Mióta emlékszem, mindig másra vágytam. Olyan másra, hogy az én elképzelésem jelenjenek meg kézzel foghatóan. Nem különcködni akartam, csak olyan dolgokat szerettem volna, amik nekem tetszenek, de ilyenek nem léteztek.

Amikor 2004-ben a decoupage technikával találkoztam, valósággal megbabonázott, hogy akkor végre “olyan képek” kerülhetnek fel a falra, amilyet csak akarok?! és mindezt én magam elkészíthetem?! …és innen már nem volt megállás. A kreatív hobbi minden területét végigjártam. 2007-ben varrógépet vettem és elkezdtem ruhákat tervezni és varrni. 2008-ban egy díszítőfestő tanfolyamot is elvégeztem, így már festmények is kerülhettek a falra és minden lakás dekorációra. Ebben az időben fedeztem fel a scrapbookot is. Teljesen elvarázsolt, hisz a fő alkotó alapanyagom mindig is a papír volt. Eleinte képeslapokat készítettem, ezt követték az albumok és 2013-ban először készítettem 30-as oldalt. Bár akkor még idegenkedtem tőle.Sok stílust próbáltam ki, de igazán csak az albumok világában éreztem jól magam. 2016 tavaszáig! Ekkor fedeztem ugyanis fel a Sugallatok csapatát, ahol ámulatba ejtettek az alkotások. Gondoltam teszek egy próbát, bár alapanyagokból nem úgy voltam berendezkedve. Viszont a mixed media technikához nem is kell túl sok minden. Bármi felhasználható, egy kis festék és pakolgatás és már kész is! Úgy éreztem, ÉN MEGÉRKEZTEM! Ezt kerestem! Erre vágytam!

Viszont most kinyílt egy kapu, melyen átlépve a lelkem a mennyországban érzi magát.

Itt tartok most…

Réti Dóri

Réti Dóri

IMG_20150720_225150_ff

Témaköreim: egészséges táplálkozás, gasztronómia, dekoráció, kreatív hobbi

Mindig is érdekeltek a kreatív dolgok, az alkotás, a babrálás. Már kiskoromban is feltaláltam magam, körömollóval vagdostam gyerekmagazinokból a figurákat, majd felragasztottam őket egy fehér lapra, hogy levelezőpapírt készítsek. Színeztem filctollal, mindig szigorúan ügyelve arra, hogy ne menjek ki a vonalból és a húzott vonalaim egy irányba álljanak.

Rajzoltam, festettem, falat dekoráltam.

Elmondhatom, hogy az a tini voltam, aki nagyon is jól tudta, mit szeretne csinálni az életben, mivel szeretne foglalkozni, hol szeretne továbbtanulni. Már tizenévesen tudtam, hogy sminkes akarok lenni. Nem érdekelt semmi más. El sem tudtam képzelni, hogy napi 8 órát egy irodában ülök a papírok között. Így némi lázadás után, az érettségit követően nem a szüleim által kijelölt utat, nem a főiskolát választottam. Az összekuporgatott kis vagyonom az álmaim megvalósítására költöttem, beiratkoztam egy sminkiskolába. Már 10 éve vagyok a szakma szerelmese.

Az lettem, aki szerettem volna lenni…

Profi sminkes, és sminkoktató vagyok. Szerelem, munka, hobbi. Igazán szerencsés vagyok, hogy azt csinálom, ami után gyerekkoromban vágyakoztam.

A kreativitásomat nem csak a munkám során élem ki. A hétköznapokban szeretek alkotni más területeken is. Egy jobb agyféltekés rajztanfolyam elvégzése óta szabadidőmben portrékat rajzolok. A lakásomat jó pár általam készített faldekor díszíti. Rajzolok, színezek, vagdosok, ragasztok 🙂

Mindig valami ötletet valósítok meg.

Van egy másik hobbim is. Régóta az életem része a sport és az egészséges, tudatos táplálkozás. Nem mindig voltam vékony kislány. Már a gimi alatt is állandóan különböző diétáknak hódoltam, kisebb-nagyobb sikerrel. Természetesen mindig jött a jojó effektus. Lefogytam, majd visszahíztam. Mikor éreztem, hogy ez az út már nem tartható, elkezdtem sportolni. Először csak itthon, majd teremben, edző segítségével. Mivel úgy éreztem a sport önmagában nem elég, életmódot váltottam. Kiiktattam az életemből a fehér lisztet és a cukrot. Azóta is próbálgatom mi a legjobb nekem.

Próbálok egészségesen, de jókat enni.

Ha vonz a kreatív világ, az egészséges, tudatos táplálkozás, akkor tarts velem a Suggalatokon, tőlem leginkább ezen témákról olvashatsz majd.