Edzés után nagyon éhesen, gyorsan szerettem volna valami igazán laktatót és egészségeset varázsolni. Szénhidrátban és fehérjében is gazdag vacsora kellett az intenzív mozgás által megterhelt szervezetemnek. Nem volt sem energiám, sem kedvem nagy főzőcskézésbe kezdeni, nem beszélve arról, hogy farkas éhes voltam 🙂

Így egy gyors, sós zabpelyhes palacsintát sütöttem, melyet púpozásik töltöttem finomságokkal, hogy igazán laktató legyen.

Palacsinta tészta hozzávalók: (2 db-hoz)

  • 50 g zabpehelyliszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl mandulatej
  • só, bors
  • egy csipet szódabikarbóna
  • szárított snidlinget – természetesen elhagyható

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, sóval és borssal. Hozzáöntöm a mandulatejet, majd sima masszát keverek belőle. Ezt követően beleütöm az 1 db tojást is. Az egészet alaposan összedolgozom. Egy nem túl sűrű, de nem is túl híg, pont jó állagú masszát kell kapjunk. Ebből a mennyiségből 2 db palacsintánk lesz. Kókuszolajjal megkent palacsintaütőben a tészta mindkét oldalát készre sütöm.

Tápérték: (1 db palacsinta esetén)

  • kcal: 166
  • szénhidrát: 18,1 g
  • fehérje: 5 g
  • zsír: 7,4 g

Annak, hogy hogy ki mivel tölti meg, csak a képzelet szabhat határokat. Lehet különböző sonkákkal, tonhallal, csirkehússal, tojással, zöldségekkel tölteni, tejfölös szósszal, paradicsomossal leönteni, salátát, sajtot, bármit beletenni, amihez kedvünk van.

 

 

 

 

 

Az én palacsintám tölteléke a következőket tartalmazta:

  • 20 g póréhagyma
  • 75 g gomba
  • 75 g kukorica
  • 65 g pulykamell sonka
  • 50 g sült csirkemell (előző napi ebédből megmaradt)
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 főtt tojás
  • 45 g jégsaláta
  • 3 db koktélparadicsom
  • 100 g zöldborsópüré (előző napi ebédből megmaradt, recept a blogon)

Elkészítés:

A hagymát, a megpucolt és felszeletelt gombát, a kukoricát, a felcsíkozott sonkát és a sült csirkehúst egy serpenyőben 1 evőkanál kókuszolajon megpirítom, sózom, borsozom, fűszerezem ízlés szerint. A palacsintámat megkenem a zöldborsópürével (lehet helyette tejföl, mustár, paradicsomszósz, bármi), majd ráhalmozom a fele tésztára a gombás sonkás kukoricás ragut, a felaprított jégsalátát, az 1 darab szeletelt főtt tojást és a negyedekre vágott koktélparadicsomokat. Ezután a palacsintát félbehajtom, és már kész is a gazdagon, csupa finomsággal töltött vacsora.

A fogyasztásához késre és villára szükséged lesz! 🙂

1 palacsinta tápértéke az én töltelékemmel a következő képpen alakul:

  • kcal: 637
  • szénhidrát: 53 g
  • fehérje: 52 g
  • zsír: 21 g

Figyelem! Nem ismerem mindenkinek az emésztését, alkatát, anyagcsere-típusát. Nem minden étel jó mindenkinek. Ezért az én receptem is csak ajánlás, Neked kell kitapasztalni, hogy számodra megfelelő-e.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ